New brochures of MG, Rover, Simca, Sunbeam and Triumph in the Sales Brochures Museum

  • by

In 2011 I started a website – www.brochuremuseum.nl – for showing sales brochures of brands that no longer exist (or if they do it’s just a commercial trick). I never expected it to be such a huge success but nowadays there are more than 425 brochures in the collection and at least 1000 visitors each month. Click on the image to see the (covers of) the latest acquisitions. You may find the link to the museum on the LINK page.

Het lijkt al eeuwen geleden, maar het is nog maar achteneenhalf jaar. Toen startte ik met de eerste versie van mijn museum voor folders van verdwenen merken, het Sales Brochures Museum of Lost Brands. Ja, het museum was vrijwel meteen internationaal gericht. Inmiddels zijn er 427 folders te bewonderen, meest van auto’s. Daarnaast zijn er folders van camera’s en ook nog één in de categorie speelgoed. Per maand bezoeken meer dan duizend mensen het museum die gemiddeld zo’n tweeduizend folders bekijken. De oorspronkelijke domeinnaam was foldermuseum.nl maar nog voor ik live ging heb ik er brochuremuseum.nl van gemaakt. Want ik dacht dat een museum voor computermappen weinig aandacht zou trekken.
Als je op dit plaatje klikt, krijg je een paar foto’s uit de laatste aanwinsten te zien. Het is een test voor de manier waarop ik mijn foto’s wil presenteren. Een link naar het museum vind je op de linkpagina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *